Japonijos arbatos gėrimo ceremonija: simboliai, reikšmė

Arbatos gėrimo ceremonijos ištakos XV-XVI a. Anuomet tradiciniuose japoniškuose soduose atsirado nedideli, bet erdvūs arbatos gėrimo pavilj...

Skaityti daugiau

Kaip ir kur laikyti arbatą?

Kaip ir visi džiovinti produktai, ypač aromatingieji, šviežiai pagaminta arbata yra kvapni ir skani, tačiau su laiku jos aromatas palengva i...

Skaityti daugiau

Kaip išsirinkti kokybišką arbatą?

Arbata – šiltas ir šildantis gėrimas, suburiantis jaukiam pokalbiui bei puikiai atrandantis vietą kasdienybėje. Arbata geba ne tik stimuliuo...

Skaityti daugiau

Ką pasirinkti: kavą ar arbatą?

Kava ir arbata – gėrimai, tapę kasdienybės dalim. Pasak kavos ir arbatų ekspertų, geriant kavą ar arbatą derėtų atsižvelgti ir į tai, ko sie...

Skaityti daugiau

Pu-erh arbatos veidai

Išskirtinio aromato pu-erh arbata jau seniai pelnė pasaulio arbatos mėgėjų pripažinimą. Taip nutiko ne vien dėl gurmaniško jos skonio, bet i...

Skaityti daugiau

Ilgaamžiškumo eleksyras – vos 2 puodeliai juodosios arbatos per dieną

Arbata – antras pagal populiarumą gėrimas po vandens. Kasmet pasaulyje pagamina net apie 3 mln. tonų šviežios arbatos bei suskaičiuojama api...

Skaityti daugiau

Kaip nustebinti vaišinant arbata

Spalvingo maisto mada pastaraisiais metais linksmina visą Europą. Šiandien šalia juodų ledų ir žalių pyragų jau galima svečius pavaišinti ir...

Skaityti daugiau

Puero arbata – ir kūnui, ir sielai

Išskirtinio aromato puero arbata jau seniai pelnė pasaulio arbatos mėgėjų pripažinimą. Taip nutiko ne vien dėl gurmaniško jos skonio, bet ir...

Skaityti daugiau

Ir arbatos puodelyje ieškokite tikro meistriškumo

Ieškokite savo arbatos Arbata neturėtų būti vien karštas vanduo, kuriame išmirkytas pirmos po ranka pasitaikiusios arbatos pakelis. Verta p...

Skaityti daugiau

Arbata sušildys ir suburs

Arbata rudenį – sušildys ir suburs Šaltėjant orams vis dažniau į rankas imame arbatos puodelį, nes arbata sušildo. Rudenį ir žiemą paprasta...

Skaityti daugiau